Nepcollectanten in de kraag gevat

zondag 29 november 2015

Cuijk - De politie hield zaterdagmiddag 28 november omstreeks 12.45 uur in de Vierlanderdreef twee verdachten aan. Het gaat om een meisje van 15 en een vrouw van 37, beiden afkomstig uit Roemenië.

Even daarvoor kreeg de politie een melding dat twee vrouwen op een nogal opdringerige en agressieve manier bij woningen aan de Keurvorsterstede aanbelden en de bewoners om geld vroegen. Daarbij toonden ze een schriftje met daarin een foto van een verminkt kindje.

 

De gewaarschuwde politie ging op de melding af en zag twee dames bij een woning aan de Professor van de Brinkstraat lopen. Ze voldeden aan het signalement dat was doorgegeven en werden staande gehouden op de hoek met de Vierlanderdreef. Ze konden zich legitimeren. In de buurt van hen vond de politie op de grond een schriftje met een foto van een kind erin.

 

In hun tassen werd geld aangetroffen. Het gaat dan om muntgeld en kleine bedragen in papiergeld; allemaal los in de tassen. Het ging om een totaalbedrag van iets meer dan 66,- euro. Op het politiebureau gaven beide dames toe geld te hebben ingezameld zonder daarvoor een vergunning te hebben. Nadat een familielid van hen een geldboete betaalde van 200,- euro zijn de verdachten heengezonden met een proces-verbaal.

 

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haps | 112 alarmeringen Haps | Goedkoop Tanken in Haps | Supermarkten in Haps | Weerbericht Haps